Alleenstaande ouders die kinderen ten laste hebben, hebben recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som. Dat voordeel wordt nu voor bepaalde alleenstaande ouders groter gemaakt door het optrekken van die belastingvrije som.

Het gaat daarbij wel enkel om de alleenstaande ouders met een beperkt netto-inkomen van minder dan 15.000 euro, met een degressieve regeling tot 18.000 euro. Omgerekend varieert het voordeel tussen 34 en 55 euro per maand, afhankelijk van het aantal kinderen ten laste.

Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) bevestigt dat er in 2018 een bedrag van 20 miljoen euro voorzien is voor de maatregel.

Alleenstaande ouders die kinderen ten laste hebben, hebben recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som. Dat voordeel wordt nu voor bepaalde alleenstaande ouders groter gemaakt door het optrekken van die belastingvrije som.Het gaat daarbij wel enkel om de alleenstaande ouders met een beperkt netto-inkomen van minder dan 15.000 euro, met een degressieve regeling tot 18.000 euro. Omgerekend varieert het voordeel tussen 34 en 55 euro per maand, afhankelijk van het aantal kinderen ten laste.Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) bevestigt dat er in 2018 een bedrag van 20 miljoen euro voorzien is voor de maatregel.