De fraudetechniek bestaat erin om aandelen met (cum) en zonder (ex) dividend te kopen en te verkopen rond de dag van storting van het dividend, om het de fiscus onduidelijk te maken wie eigenaar was, en terugbetalingen te claimen van belastingen die nooit betaald werden. De fraude zou de Duitse schatkist miljarden gekost hebben, zo schatte het ministerie van Financiën in september.

Er vonden dinsdag huiszoekingen plaats in München, Frankfurt en Hamburg. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt werden kantoren van de banken Hauck & Aufhäuser en Varengold doorzocht. Het fraudeonderzoek is al sinds eind 2018 bezig. De cum-exfraude zou ook België naar verluidt ruim 200 miljoen euro gekost hebben.

De fraudetechniek bestaat erin om aandelen met (cum) en zonder (ex) dividend te kopen en te verkopen rond de dag van storting van het dividend, om het de fiscus onduidelijk te maken wie eigenaar was, en terugbetalingen te claimen van belastingen die nooit betaald werden. De fraude zou de Duitse schatkist miljarden gekost hebben, zo schatte het ministerie van Financiën in september.Er vonden dinsdag huiszoekingen plaats in München, Frankfurt en Hamburg. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt werden kantoren van de banken Hauck & Aufhäuser en Varengold doorzocht. Het fraudeonderzoek is al sinds eind 2018 bezig. De cum-exfraude zou ook België naar verluidt ruim 200 miljoen euro gekost hebben.