De FOD Financiën heeft via sociale media laten weten dat het vandaag heel druk is op Tax-on-Web. Het is daarom niet uitgesloten dat de late vogels vandaag op enkele technische problemen stoten.

Wie zijn belastingbrief nog elektronisch moet invullen kan dat nog steeds doen via deze link. Daarbij is het belangrijk dat je op het einde van de rit niet vergeet de aangifte te ondertekenen door op de knop 'onderschrijven' te klikken. Dat meldt de site van de FOD Financiën. Eenmaal je hebt doorgeklikt krijg je een bevestiging dat de overheidsdienst je aangifte goed heeft ontvangen.

Ook wie zijn belastingaangifte wil aanpassen heeft tijd tot morgen om dat in orde brengen. Vergeet daarbij niet dat je die slechts één keer kan aanpassen.

Wie een beroep doet op een boekhouder heeft nog tot 29 oktober om zijn belastingbrief in te vullen.

Te laat

Voor wie er niet in slaagt zijn aangifte op tijd door te sturen, start de administratie een procedure 'aanslag van ambtswege'. Dat betekent dat de administratie je belastingen zal berekenen op basis van de elementen die zij kent of vermoedt. Indien je niet akkoord bent met een aantal elementen, is het aan jou om het tegendeel te bewijzen. Daarnaast kan je een boete of een belastingverhoging krijgen.

Pincode vergeten?

Als je een beroep wilt doen op Taks-on-web is het belangrijk om je elektronische identiteitskaart, kaartlezer en pincode bij de hand te hebben.

Pincode vergeten? Niet getreurd. Allereerst kan je met je pukcode, een code die vermeld staat op de uitnodiging die je kreeg om je identiteitskaart af te halen, naar het stadhuis gaan om een nieuwe pincode te krijgen. Vergeet daarbij je identiteitskaart niet.

Indien je ook je pukcode bent verloren kan je twee nieuwe wachtwoorden online aanvragen of aankloppen bij de gemeentedienst. Binnen de drie weken ontvang je de nieuwe codes. Slecht nieuws voor de late vogels die vandaag hun pin-en pukcode niet herinneren of vinden.

De FOD Financiën heeft via sociale media laten weten dat het vandaag heel druk is op Tax-on-Web. Het is daarom niet uitgesloten dat de late vogels vandaag op enkele technische problemen stoten. Wie zijn belastingbrief nog elektronisch moet invullen kan dat nog steeds doen via deze link. Daarbij is het belangrijk dat je op het einde van de rit niet vergeet de aangifte te ondertekenen door op de knop 'onderschrijven' te klikken. Dat meldt de site van de FOD Financiën. Eenmaal je hebt doorgeklikt krijg je een bevestiging dat de overheidsdienst je aangifte goed heeft ontvangen. Ook wie zijn belastingaangifte wil aanpassen heeft tijd tot morgen om dat in orde brengen. Vergeet daarbij niet dat je die slechts één keer kan aanpassen. Wie een beroep doet op een boekhouder heeft nog tot 29 oktober om zijn belastingbrief in te vullen. Voor wie er niet in slaagt zijn aangifte op tijd door te sturen, start de administratie een procedure 'aanslag van ambtswege'. Dat betekent dat de administratie je belastingen zal berekenen op basis van de elementen die zij kent of vermoedt. Indien je niet akkoord bent met een aantal elementen, is het aan jou om het tegendeel te bewijzen. Daarnaast kan je een boete of een belastingverhoging krijgen. Als je een beroep wilt doen op Taks-on-web is het belangrijk om je elektronische identiteitskaart, kaartlezer en pincode bij de hand te hebben. Pincode vergeten? Niet getreurd. Allereerst kan je met je pukcode, een code die vermeld staat op de uitnodiging die je kreeg om je identiteitskaart af te halen, naar het stadhuis gaan om een nieuwe pincode te krijgen. Vergeet daarbij je identiteitskaart niet. Indien je ook je pukcode bent verloren kan je twee nieuwe wachtwoorden online aanvragen of aankloppen bij de gemeentedienst. Binnen de drie weken ontvang je de nieuwe codes. Slecht nieuws voor de late vogels die vandaag hun pin-en pukcode niet herinneren of vinden.