De Zwitserse privatebank-dochter van HSBC wordt ervan verdacht klanten te hebben geholpen om vermogens verborgen te houden voor de Franse fiscus. Maar de grootbank is nu een schikking overeengekomen. HSBC betaalt 158 miljoen euro boete en 142 miljoen euro schadevergoeding. In ruil komt er geen proces tegen de bank.

HSBC is de eerste die gebruik maakt van een nieuwe procedure in Frankrijk, waardoor bedrijven die vervolgd worden voor corruptie of witwaspraktijken een boete kunnen onderhandelen zonder dat het tot een proces komt.

De Zwitserse privatebank-dochter van HSBC wordt ervan verdacht klanten te hebben geholpen om vermogens verborgen te houden voor de Franse fiscus. Maar de grootbank is nu een schikking overeengekomen. HSBC betaalt 158 miljoen euro boete en 142 miljoen euro schadevergoeding. In ruil komt er geen proces tegen de bank.HSBC is de eerste die gebruik maakt van een nieuwe procedure in Frankrijk, waardoor bedrijven die vervolgd worden voor corruptie of witwaspraktijken een boete kunnen onderhandelen zonder dat het tot een proces komt.