De fiscus gaat samen met Worldline, dat 1,8 miljard elektronische betalingen per jaar verwerkt rond tafel zitten om een voorstel uit te werken. Open VLD waarschuwt bij monde van Philippe De Backer staatssecretaris voor de Privacy dat de fiscus wel de privacy van de mensen moet respecteren.

Privacy

"We moeten fiscale fraude aanpakken, maar dat moet op een manier gebeuren die de privacy van de burgers die niet frauderen ook respecteert", zegt hij in De Morgen. "De fiscus moet niet van iedereen met naam en toenaam weten wat hij of zij allemaal koopt. Daarom heeft de liberaal samen met financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA een aantal afspraken op papier gezet.

"In het kader van het onderzoek dat de fiscus wil voeren heb ik minister Van Overtveldt en de diensten aangesproken om ervoor te zorgen dat die strijd ook te allen tijde met respect voor de wettelijkheid gebeurt", aldus De Backer.

De fiscus zal gericht de betalingsgegevens in kaart brengen van verdachte transacties met buitenlandse kaarten. Als de belastingdienst wenst te achterhalen van wie de gegevens zijn, zal ze een gerechtelijke proceduren moeten opstarten. (NS)

De fiscus gaat samen met Worldline, dat 1,8 miljard elektronische betalingen per jaar verwerkt rond tafel zitten om een voorstel uit te werken. Open VLD waarschuwt bij monde van Philippe De Backer staatssecretaris voor de Privacy dat de fiscus wel de privacy van de mensen moet respecteren. "We moeten fiscale fraude aanpakken, maar dat moet op een manier gebeuren die de privacy van de burgers die niet frauderen ook respecteert", zegt hij in De Morgen. "De fiscus moet niet van iedereen met naam en toenaam weten wat hij of zij allemaal koopt. Daarom heeft de liberaal samen met financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA een aantal afspraken op papier gezet. "In het kader van het onderzoek dat de fiscus wil voeren heb ik minister Van Overtveldt en de diensten aangesproken om ervoor te zorgen dat die strijd ook te allen tijde met respect voor de wettelijkheid gebeurt", aldus De Backer. De fiscus zal gericht de betalingsgegevens in kaart brengen van verdachte transacties met buitenlandse kaarten. Als de belastingdienst wenst te achterhalen van wie de gegevens zijn, zal ze een gerechtelijke proceduren moeten opstarten. (NS)