Vorig jaar waren de eerste belastingbrieven twee maanden eerder de deur uit. Nu heeft de belastingdienst er langer over gedaan door de aanpassingen aan de berekenings- en de boekingsprogramma's.

De fiscus heeft aan die programma's moeten sleutelen door de zesde staatshervorming. Daardoor werden bijvoorbeeld vijf federale fiscale voordelen voor onroerende goederen vervangen door negen gewestelijke en vijf federale verminderingen. Binnenkort weten de eerste Belgen of ze belastingen terugkrijgen of moeten bijbetalen.

Belastingbrief niet-inwoners

In de loop van deze maand zal ook de belastingbrief voor niet-inwoners met inkomsten in België beschikbaar zijn. Zij krijgen deze maand de papieren versie in de bus of kunnen vanaf 30 september hun aangifte indienen via Tax-on-web.

De papieren aangifte moet ten laatste op 18 november bij de fiscus aankomen. Wie dat via Tax-on-web doet, heeft tijd tot 26 november. (NS)

Vorig jaar waren de eerste belastingbrieven twee maanden eerder de deur uit. Nu heeft de belastingdienst er langer over gedaan door de aanpassingen aan de berekenings- en de boekingsprogramma's. De fiscus heeft aan die programma's moeten sleutelen door de zesde staatshervorming. Daardoor werden bijvoorbeeld vijf federale fiscale voordelen voor onroerende goederen vervangen door negen gewestelijke en vijf federale verminderingen. Binnenkort weten de eerste Belgen of ze belastingen terugkrijgen of moeten bijbetalen. In de loop van deze maand zal ook de belastingbrief voor niet-inwoners met inkomsten in België beschikbaar zijn. Zij krijgen deze maand de papieren versie in de bus of kunnen vanaf 30 september hun aangifte indienen via Tax-on-web. De papieren aangifte moet ten laatste op 18 november bij de fiscus aankomen. Wie dat via Tax-on-web doet, heeft tijd tot 26 november. (NS)