Volgens berekeningen van het TUC, dat maandelijks rapporten over het wel en wee van de arbeidsmarkt levert, zijn de reële lonen in het Verenigd Koninkrijk sinds de wereldwijde financiële crisis met 10 procent gedaald.

Dat is de scherpste terugval in vergelijking met om het even welk ander ontwikkeld land, met uitzondering van het noodlijdende Griekenland.

Het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Portugal zijn overigens de enige OESO-landen die tussen 2007 en 2015 een daling van de reële lonen hebben geregistreerd.

De reële lonen - inkomen uit arbeid gecorrigeerd voor inflatie - namen in diezelfde periode toe met 23 procent in Polen, met 13,9 procent in Duitsland, en met 6,4 procent in de Verenigde Staten.

Infographic: UK & Greece Come Bottom For Wage Growth | Statista
You will find more statistics at Statista
Volgens berekeningen van het TUC, dat maandelijks rapporten over het wel en wee van de arbeidsmarkt levert, zijn de reële lonen in het Verenigd Koninkrijk sinds de wereldwijde financiële crisis met 10 procent gedaald. Dat is de scherpste terugval in vergelijking met om het even welk ander ontwikkeld land, met uitzondering van het noodlijdende Griekenland.Het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Portugal zijn overigens de enige OESO-landen die tussen 2007 en 2015 een daling van de reële lonen hebben geregistreerd.De reële lonen - inkomen uit arbeid gecorrigeerd voor inflatie - namen in diezelfde periode toe met 23 procent in Polen, met 13,9 procent in Duitsland, en met 6,4 procent in de Verenigde Staten.