3.750.000 burgers kregen een voorstel van vereenvoudigde aangifte (VVA). Het voorstel op papier of in MyMinfin moet nagezien worden en als alles in orde is, moet de burger niets doen. Als er iets moet worden toegevoegd of gewijzigd, moet dat gebeuren met het antwoordformulier of in MyMinfin (Tax-on-Web). De indieningstermijn is woensdag 30 juni voor de papieren aangiften, de antwoordformulieren op een VVA en om een afspraak te maken voor hulp bij het invullen.

Voor aangiften via MyMinfin (Tax-on-Web) of wijziging van de vereenvoudigde aangifte via MyMinfin (Wax-on-web) is donderdag 15 juli de indieningstermijn. Accountants of belastingadviseurs hebben via Tax-on-Web tijd tot 21 oktober, maar het mandaat moet geactiveerd zijn vóór 31 augustus.

Wacht niet tot het laatste moment om de aangifte via Tax-on-Web in te dienen, geeft Financiën mee. Kijk verder altijd het vermelde rekeningnummer na en voor de papieren aangifte mag slechts één papieren aangifte per omslag verzonden worden.

Uw belastingen doorgelicht

Terwijl de deadlines voor het indienen van de belastingaangifte naderen, gaat Trends dieper in op de verschillende aspecten van het Belgische belastingstelsel. Lees hier ons dossier.

3.750.000 burgers kregen een voorstel van vereenvoudigde aangifte (VVA). Het voorstel op papier of in MyMinfin moet nagezien worden en als alles in orde is, moet de burger niets doen. Als er iets moet worden toegevoegd of gewijzigd, moet dat gebeuren met het antwoordformulier of in MyMinfin (Tax-on-Web). De indieningstermijn is woensdag 30 juni voor de papieren aangiften, de antwoordformulieren op een VVA en om een afspraak te maken voor hulp bij het invullen.Voor aangiften via MyMinfin (Tax-on-Web) of wijziging van de vereenvoudigde aangifte via MyMinfin (Wax-on-web) is donderdag 15 juli de indieningstermijn. Accountants of belastingadviseurs hebben via Tax-on-Web tijd tot 21 oktober, maar het mandaat moet geactiveerd zijn vóór 31 augustus.Wacht niet tot het laatste moment om de aangifte via Tax-on-Web in te dienen, geeft Financiën mee. Kijk verder altijd het vermelde rekeningnummer na en voor de papieren aangifte mag slechts één papieren aangifte per omslag verzonden worden.