Daarmee brengen de accijnzen op frisdranken meer op dan de accijnzen op wijn. Dat schrijft Le Soir maandag.

De staat heft accijnzen op dranken 'die suiker of andere zoetstoffen bevatten', zoals Coca-Cola en gearomatiseerd waters.

In 2015 leverde dat 55 miljoen euro op voor de staatskas en in 2018 steeg dat tot 175 miljoen euro. Dat is iets meer dan de opbrengsten van accijnzen op wijn (172 miljoen euro) en iets minder dan die op bier (200 miljoen euro).

Het gaat om een verdrievoudiging in drie jaar tijd.

Het is de consument die het verschil in de winkel voelt, met als gevolg dat steeds meer Belgen hun inkopen in het buitenland doen. De staat schat de gemiste inkomsten op meer dan 20 miljoen.

'

Daarmee brengen de accijnzen op frisdranken meer op dan de accijnzen op wijn. Dat schrijft Le Soir maandag.De staat heft accijnzen op dranken 'die suiker of andere zoetstoffen bevatten', zoals Coca-Cola en gearomatiseerd waters. In 2015 leverde dat 55 miljoen euro op voor de staatskas en in 2018 steeg dat tot 175 miljoen euro. Dat is iets meer dan de opbrengsten van accijnzen op wijn (172 miljoen euro) en iets minder dan die op bier (200 miljoen euro). Het gaat om een verdrievoudiging in drie jaar tijd. Het is de consument die het verschil in de winkel voelt, met als gevolg dat steeds meer Belgen hun inkopen in het buitenland doen. De staat schat de gemiste inkomsten op meer dan 20 miljoen.'