Langzamerhand wordt de reële impact hiervan duidelijk. HR-consultancybedrijs SD Worx rekende uit hoeveel extra belasting dit meebrengt. Uitgangspunt was een representatieve steekproef van 8801 werknemers met een bedrijfswagen.

Gemiddeld zien Belgische werknemers met een bedrijfswagen hun belastbaar voordeel stijgen met 44%. Directieleden en hoger kaderleden mogen zich aan een stijging met 70% verwachten. Het middenkader aan 46%. Door de nieuwe maatregelen zal het belastbaar voordeel gemiddeld 2886 euro op jaarbasis bedragen.

Dit is 893 euro per jaar meer dan in de vorige regeling. Het belastbaar voordeel wordt bij de andere belastbare beroepsinkomsten gevoegd zodat er tot 50% (plus gemeentebelasting) belastingen moeten op worden betaald.

Johan Steenackers

Langzamerhand wordt de reële impact hiervan duidelijk. HR-consultancybedrijs SD Worx rekende uit hoeveel extra belasting dit meebrengt. Uitgangspunt was een representatieve steekproef van 8801 werknemers met een bedrijfswagen. Gemiddeld zien Belgische werknemers met een bedrijfswagen hun belastbaar voordeel stijgen met 44%. Directieleden en hoger kaderleden mogen zich aan een stijging met 70% verwachten. Het middenkader aan 46%. Door de nieuwe maatregelen zal het belastbaar voordeel gemiddeld 2886 euro op jaarbasis bedragen.Dit is 893 euro per jaar meer dan in de vorige regeling. Het belastbaar voordeel wordt bij de andere belastbare beroepsinkomsten gevoegd zodat er tot 50% (plus gemeentebelasting) belastingen moeten op worden betaald. Johan Steenackers