Net zoals de andere autoconstructeurs heeft Opel een app ontwikkeld waarmee gebruikers een wagen kunnen huren of verhuren. De app kreeg de naam CarUnity. In tegenstelling tot de systemen van concurrenten kunnen gebruikers via CarUnity ook wagens van andere merken verhuren.

Jongeren verkiezen gebruik wagen

Volgens Jeffrey Matthijs van Autopia, een organisatie die autodelen in ons land wil promoten, is het niet zo verrassend dat steeds meer autoconstructeurs de weg van autodelen inslaan. "Ze merken dat de autoverkoop stagneert. Onderzoeken wijzen uit dat jongeren gebruik verkiezen boven bezit. Met het autodelen creëren constructeurs een bijkomend economisch model", zegt hij aan De Standaard.

Cambio, dat autodelen in België introduceerde, bevestigde in een interview met MoneyTalk.be dat autodelen steeds populairder wordt in België. De organisatie zag vorig jaar haar gebruikersbestand met een derde toenemen sinds 2013. De prijs, zorgeloos gebruik en milieuvriendelijkheid zijn volgens Geert Gisquière, coördinator bij Cambio, de drie sterkte punten van autodelen.

Net zoals de andere autoconstructeurs heeft Opel een app ontwikkeld waarmee gebruikers een wagen kunnen huren of verhuren. De app kreeg de naam CarUnity. In tegenstelling tot de systemen van concurrenten kunnen gebruikers via CarUnity ook wagens van andere merken verhuren.Volgens Jeffrey Matthijs van Autopia, een organisatie die autodelen in ons land wil promoten, is het niet zo verrassend dat steeds meer autoconstructeurs de weg van autodelen inslaan. "Ze merken dat de autoverkoop stagneert. Onderzoeken wijzen uit dat jongeren gebruik verkiezen boven bezit. Met het autodelen creëren constructeurs een bijkomend economisch model", zegt hij aan De Standaard. Cambio, dat autodelen in België introduceerde, bevestigde in een interview met MoneyTalk.be dat autodelen steeds populairder wordt in België. De organisatie zag vorig jaar haar gebruikersbestand met een derde toenemen sinds 2013. De prijs, zorgeloos gebruik en milieuvriendelijkheid zijn volgens Geert Gisquière, coördinator bij Cambio, de drie sterkte punten van autodelen.