Wie een hospitalisatieverzekering of een verzekering ambulante kosten heeft, krijgt vaak een bijkomende terugbetaling voor zijn geneesmiddelen of medische hulpmiddelen. Om daar een beroep op te kunnen doen moet de patiënt een BVAC-attest van de apotheker bezorgen aan de verzekeraar. Zij maken nu een eind aan de papieren rompslomp en digitaliseren het attest.

Digitalisering

Drie verzekeraars (AG Insurance, DKV en Ethias) starten vanaf vandaag met de digitale attesten. Volgend jaar zullen onder meer Allianz, AXA, Belfius, Justitia en KBC zich ook aansluiten.

"Vandaag kan meer dan de helft van de 4.900 apotheken in ons land gebruik maken van AssurPharma. Hun aantal zal de komende maanden nog toenemen", zegt Marc-Henri Cornely, secretaris van Ophaco aan Belga. Wie wil weten of zijn apotheker de BVAC-attesten digitaal kan doorsturen, kan terecht op de site van AssuraPharma.

Dankzij het initiatief hoeft de patiënt het attest niet langer per post naar de hospitalisatieverzekeraar te sturen. "Dat was niet alleen zeer omslachtig voor de patiënt, maar ook voor de apotheker en de verzekeraar", klinkt het in een persbericht. De attesten worden nu op een veilige en digitale manier rechtstreeks verzonden van de apotheker naar de verzekeraar.

Barcode

Niet alle BVAC-attesten worden gedigitaliseerd. De attesten die direct kunnen verzonden worden, hebben betrekking op de terugbetaling van geneesmiddelen en medisch materiaal in het kader van de hospitalisatieverzekering en ambulante kosten. De patiënt zal overigens een barcode, geleverd door zijn verzekeraar, aan de apotheker moeten bezorgen.

AssuraPharma is een samenwerking tussen de twee apothekersbonden APB en OPHACO en Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. (NS)

Wie een hospitalisatieverzekering of een verzekering ambulante kosten heeft, krijgt vaak een bijkomende terugbetaling voor zijn geneesmiddelen of medische hulpmiddelen. Om daar een beroep op te kunnen doen moet de patiënt een BVAC-attest van de apotheker bezorgen aan de verzekeraar. Zij maken nu een eind aan de papieren rompslomp en digitaliseren het attest. Drie verzekeraars (AG Insurance, DKV en Ethias) starten vanaf vandaag met de digitale attesten. Volgend jaar zullen onder meer Allianz, AXA, Belfius, Justitia en KBC zich ook aansluiten. "Vandaag kan meer dan de helft van de 4.900 apotheken in ons land gebruik maken van AssurPharma. Hun aantal zal de komende maanden nog toenemen", zegt Marc-Henri Cornely, secretaris van Ophaco aan Belga. Wie wil weten of zijn apotheker de BVAC-attesten digitaal kan doorsturen, kan terecht op de site van AssuraPharma.Dankzij het initiatief hoeft de patiënt het attest niet langer per post naar de hospitalisatieverzekeraar te sturen. "Dat was niet alleen zeer omslachtig voor de patiënt, maar ook voor de apotheker en de verzekeraar", klinkt het in een persbericht. De attesten worden nu op een veilige en digitale manier rechtstreeks verzonden van de apotheker naar de verzekeraar. Niet alle BVAC-attesten worden gedigitaliseerd. De attesten die direct kunnen verzonden worden, hebben betrekking op de terugbetaling van geneesmiddelen en medisch materiaal in het kader van de hospitalisatieverzekering en ambulante kosten. De patiënt zal overigens een barcode, geleverd door zijn verzekeraar, aan de apotheker moeten bezorgen.AssuraPharma is een samenwerking tussen de twee apothekersbonden APB en OPHACO en Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. (NS)