In België worden zowat 900.000 appartementen en woningen verhuurd door privé-eigenaars, goed voor 76% van de verhuurmarkt. Uit een onderzoek blijkt dat 40% van de ondervraagde eigenaars al geconfronteerd werd ofwel met huurders met een betaalachterstand van minimum 2 opeenvolgende maanden (22%), ofwel met schade aan de verhuurde woning die de huurwaarborg overtrof (18%).

Het onderzoek toont eveneens aan dat de verhuurders een grote behoefte hebben aan een verzekering die hen in al deze situaties bijstaat. Om aan deze nood te beantwoorden, ontwierp AG Insurance zijn 'Pack Verhuurder'.

Deze verzekeringsformule bevat 5 waarborgen; een vergoeding voor onbetaalde huurgelden die kan oplopen tot het equivalent van 12 maanden huur, een vergoeding voor schade aan de verhuurde woning (eveneens tot het equivalent van 12 maanden huur), een bijzonder ruime rechtsbijstand bij elk geschil met betrekking tot het huurcontract, een forfait van 1 maand huur bij vervroegd vertrek van de huurder en een bijstand bij het vinden van vakmensen voor onderhouds- en herstellingswerken.

De verzekering 'Pack Verhuurder' kan worden afgesloten als aanvulling op de woningverzekering 'Top Woning'. De jaarpremie bedraagt 5% van de huurprijs op jaarbasis (exclusief lasten). Om misbruiken te vermijden - de verhuurder zou bijvoorbeeld het contract met een slechte huurder kunnen verbreken en rekenen op de rechtsbijstand door de verzekeraar - zal de verzekering selectief worden aangeboden.

Johan Steenackers

In België worden zowat 900.000 appartementen en woningen verhuurd door privé-eigenaars, goed voor 76% van de verhuurmarkt. Uit een onderzoek blijkt dat 40% van de ondervraagde eigenaars al geconfronteerd werd ofwel met huurders met een betaalachterstand van minimum 2 opeenvolgende maanden (22%), ofwel met schade aan de verhuurde woning die de huurwaarborg overtrof (18%). Het onderzoek toont eveneens aan dat de verhuurders een grote behoefte hebben aan een verzekering die hen in al deze situaties bijstaat. Om aan deze nood te beantwoorden, ontwierp AG Insurance zijn 'Pack Verhuurder'. Deze verzekeringsformule bevat 5 waarborgen; een vergoeding voor onbetaalde huurgelden die kan oplopen tot het equivalent van 12 maanden huur, een vergoeding voor schade aan de verhuurde woning (eveneens tot het equivalent van 12 maanden huur), een bijzonder ruime rechtsbijstand bij elk geschil met betrekking tot het huurcontract, een forfait van 1 maand huur bij vervroegd vertrek van de huurder en een bijstand bij het vinden van vakmensen voor onderhouds- en herstellingswerken. De verzekering 'Pack Verhuurder' kan worden afgesloten als aanvulling op de woningverzekering 'Top Woning'. De jaarpremie bedraagt 5% van de huurprijs op jaarbasis (exclusief lasten). Om misbruiken te vermijden - de verhuurder zou bijvoorbeeld het contract met een slechte huurder kunnen verbreken en rekenen op de rechtsbijstand door de verzekeraar - zal de verzekering selectief worden aangeboden.Johan Steenackers