Tegen de achtergrond van de machtsovername door de taliban in Afghanistan, daalde de afghani dinsdag met 1,7 procent in waarde, tot 83,5013 afghani per dollar, aldus het nieuwsagentschap Bloomberg.

Ajmal Ahmady, de gouverneur van de centrale bank van Afghanistan, liet via de microblogsite Twitter weten dat hij zondag met een militair vliegtuig het land heeft verlaten. Het is niet meteen duidelijk van welk land dat toestel was en waar hij naartoe is gevlucht.

De voorzitter van de centrale bank zegt dat de regering van de eveneens gevluchte president Ashraf Ghani schuldig is aan de snelle en chaotische ineenstorting van de Afghaanse overheid. 'Het had niet zo hoeven eindigen. Ik walg van het gebrek aan enige planning door het Afghaanse leiderschap', schrijft Ahmady op Twitter.

Of nog: 'Zodra het vertrek van de president was aangekondigd, wist ik meteen dat dat tot chaos zou leiden. Ik kan hem niet vergeven dat (de chaos, red.) te hebben gecreëerd zonder transitieplan.'

Tegen de achtergrond van de machtsovername door de taliban in Afghanistan, daalde de afghani dinsdag met 1,7 procent in waarde, tot 83,5013 afghani per dollar, aldus het nieuwsagentschap Bloomberg. Ajmal Ahmady, de gouverneur van de centrale bank van Afghanistan, liet via de microblogsite Twitter weten dat hij zondag met een militair vliegtuig het land heeft verlaten. Het is niet meteen duidelijk van welk land dat toestel was en waar hij naartoe is gevlucht. De voorzitter van de centrale bank zegt dat de regering van de eveneens gevluchte president Ashraf Ghani schuldig is aan de snelle en chaotische ineenstorting van de Afghaanse overheid. 'Het had niet zo hoeven eindigen. Ik walg van het gebrek aan enige planning door het Afghaanse leiderschap', schrijft Ahmady op Twitter. Of nog: 'Zodra het vertrek van de president was aangekondigd, wist ik meteen dat dat tot chaos zou leiden. Ik kan hem niet vergeven dat (de chaos, red.) te hebben gecreëerd zonder transitieplan.'