Het aantal in omloop zijnde biljetten gaat al jaren in stijgende lijn en bedroeg vorig jaar zo'n 24 miljard stuks. In de tweede helft van 2019 werden er ook meer valse biljetten ontdekt: 308.000 om precies te zijn of 22 procent meer dan in de eerste jaarhelft en 17 procent meer dan in dezelfde periode het jaar voordien. De overgrote meerderheid van de vervalsingen betreft biljetten van 20 en 50 euro, goed voor samen 70 procent van alle vervalsingen.

De ECB raadt consumenten aan om gebruik te maken van de 'kijk, voel en kantel'-methode, waarbij men op zoek gaat naar een aantal veiligheidskenmerken die normaal op elk eurobiljet aangebracht zijn. Nog volgens de ECB neemt het aantal valse biljetten van slechte kwaliteit toe.

Het aantal in omloop zijnde biljetten gaat al jaren in stijgende lijn en bedroeg vorig jaar zo'n 24 miljard stuks. In de tweede helft van 2019 werden er ook meer valse biljetten ontdekt: 308.000 om precies te zijn of 22 procent meer dan in de eerste jaarhelft en 17 procent meer dan in dezelfde periode het jaar voordien. De overgrote meerderheid van de vervalsingen betreft biljetten van 20 en 50 euro, goed voor samen 70 procent van alle vervalsingen.De ECB raadt consumenten aan om gebruik te maken van de 'kijk, voel en kantel'-methode, waarbij men op zoek gaat naar een aantal veiligheidskenmerken die normaal op elk eurobiljet aangebracht zijn. Nog volgens de ECB neemt het aantal valse biljetten van slechte kwaliteit toe.