Met een koers van nog slechts 2,90 euro staat het Nyrstar-aandeel op het laagste niveau ooit. In 2007 trok de Belgische zinkverwerker naar de beurs aan ongeveer 20 euro per aandeel.

Het duurde vrijdagochtend ruim vijf minuten voor een koers kon worden gevormd. De zinkverwerker lanceerde donderdag na beurs een nieuwe winstwaarschuwing. Door de lage zinkprijs kondigde het bedrijf uit Balen aan dat de winst in de tweede jaarhelft 'substantieel lager' zal zijn dan in de eerste jaarhelft.

KBC Securities verlaagde vrijdag nog het advies voor Nyrstar, van "houden naar 'afbouwen'. Het koersdoel gaat van 5 naar 3,5 euro.

Met een koers van nog slechts 2,90 euro staat het Nyrstar-aandeel op het laagste niveau ooit. In 2007 trok de Belgische zinkverwerker naar de beurs aan ongeveer 20 euro per aandeel. Het duurde vrijdagochtend ruim vijf minuten voor een koers kon worden gevormd. De zinkverwerker lanceerde donderdag na beurs een nieuwe winstwaarschuwing. Door de lage zinkprijs kondigde het bedrijf uit Balen aan dat de winst in de tweede jaarhelft 'substantieel lager' zal zijn dan in de eerste jaarhelft.KBC Securities verlaagde vrijdag nog het advies voor Nyrstar, van "houden naar 'afbouwen'. Het koersdoel gaat van 5 naar 3,5 euro.