Volgens het Duitse blad Wirtschaftswochte dreigen in de VS nieuwe miljoenenboetes voor Monsanto wegens schade door onkruidverdelger Dicamba, na klachten van landbouwers uit Arkansas en South Dakota. Vorige vrijdag werd Monsanto in de VS veroordeeld tot het betalen van bijna 290 miljoen dollar schadevergoeding. Volgens de jury liet Monsanto na om te waarschuwen voor het gevaar van onkruidverdelger Roundup, die de oorzaak is van de kanker van een Amerikaanse tuinier.

De vrees voor nieuwe rechtszaken zorgt ervoor dat het aandeel van moederbedrijf Bayer deze week al 18 procent verloor en 15,7 miljard euro aan beurswaarde is verdampt. Bayer heeft in juni de overname van agrochemiereus Monsanto afgerond, voor een bedrag van 63 miljard dollar.

Volgens het Duitse blad Wirtschaftswochte dreigen in de VS nieuwe miljoenenboetes voor Monsanto wegens schade door onkruidverdelger Dicamba, na klachten van landbouwers uit Arkansas en South Dakota. Vorige vrijdag werd Monsanto in de VS veroordeeld tot het betalen van bijna 290 miljoen dollar schadevergoeding. Volgens de jury liet Monsanto na om te waarschuwen voor het gevaar van onkruidverdelger Roundup, die de oorzaak is van de kanker van een Amerikaanse tuinier.De vrees voor nieuwe rechtszaken zorgt ervoor dat het aandeel van moederbedrijf Bayer deze week al 18 procent verloor en 15,7 miljard euro aan beurswaarde is verdampt. Bayer heeft in juni de overname van agrochemiereus Monsanto afgerond, voor een bedrag van 63 miljard dollar.