Belgen blijven massaal woonkredieten aanvragen

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Vorige maand hebben de Belgen ruim 50 procent meer hypothecaire woonleningen aangevraagd dan in februari 2014. “De cijfers worden sterk beïnvloed door de herfinancieringen”, zegt de Belgische Federatie van de Financiële sector, Febelfin.

Belgen blijven massaal hypothecaire leningen aanvragen. De banken zagen het aantal aanvragen in februari toenemen met 52,5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Febelfin, gebaseerd op de cijfers van de hypothecaire-kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet.

Belgen blijven massaal woonkredieten aanvragen
© Febelfin

Sinds augustus 2014 is het aantal kredietaanvragen sterk gestegen. Die stijging kwam er nadat de Vlaamse regering had aangekondigd dat ze de woonbonus ging inperken. Sinds november heeft die opflakkering aan kracht verloren. Nu de woonbonus is aangepast, bezoeken de Belgen de bank voor een herfinanciering van hun woonkrediet. Dat blijft interessant door de lage rentes.

Verstrekte woonkredieten

De banken blijven sterk ingaan op de aanvragen. Vorige maand zijn er 37,7 procent meer kredieten verstrekt tegenover februari 2013. Het totale uitgeleende bedrag steeg met 30,7 procent.

Belgen blijven massaal woonkredieten aanvragen
© Febelfin

Het aantal verstrekte woonkredieten is sinds oktober 2014 aan een sterke opmars begonnen. In december piekte het aantal leningen. Toen werden maar liefst 174 procent meer woonleningen afgesloten dan in december 2014. Het totale ontleende bedrag lag 178 procent hoger. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content