Prijsverschil autoleningen kan oplopen tot meer dan 2900 euro

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Je wilt een auto kopen? Dan zoek je best even uit welk kredietinstelling je de voordeligste lening geeft. Het prijsverschil kan namelijk oplopen tot meer dan 2900 euro.

Uit een marktonderzoek van Bankshopper.be blijkt dat kredietverstrekkers sterk uiteenlopende tariefplannen hanteren.

Het onderzoeksbureau vergelijkt het duurste geafficheerde tarief op de markt met het goedkoopste tarief. Bij een lening van 15 000 euro gespreid over 60 maanden betaal je bij de ene kredietverstrekker 313,85 euro af per maand, bij de ander 265,31 euro. Op het einde van de rit bedraagt het verschil tussen beiden 2913 euro.

Verder blijkt dat op de geafficheerde tarieven nog af te dingen valt.”Mondige autokopers kunnen hun bankier overtuigen om de prijs van een autolening onder de geafficheerde prijs telaten zakken”, zegt Patrice Dutranoit van Bankshopper.be.

Energiezuinige wagens

Wie achter het stuur wil kruipen van een energiezuinige wagen kan nog meer geld sparen. Zij kunnen terecht bij vier grootbanken voor een groene lening namelijk: Ing, Belfius, Bnp Paribas Fortis en Kbc. De gepubliceerde tarieven schommelen in dat geval tussen 2,50 en 2,89 procent.

Je kan de verschillende autoleningen vergelijken op Bankshopper.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content