'De champagneprijs zal stijgen. Het wordt nog meer een luxeproduct'

13/12/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 18/12/17 om 15:14
Uit Trends van 14/12/17

Tien jaar lang daalde de consumptie in de belangrijkste champagnemarkt Frankrijk. Maar de Belg Paul-François Vranken, de eigenaar van het beursgenoteerde champagnehuis Vranken Pommery, ziet licht aan het einde van de tunnel. "Paris s'éveille. Langzaamaan gaat het beter met Frankrijk."

Merken bouwen. Wat brouwers al decennia proberen, lijkt wel spelenderwijs te gaan voor les Maisons de Champagne. Dertig meter diep liggen de kelders van het champagnehuis Pommery, met zowel in de winter als in de zomer een constante temperatuur van 10 graden Celsius. In de 18 kilometer lange kelders rijpen 25 miljoen flessen van het internationale premiummerk Pommery. Sommige rijpen twintig jaar lang. De kelders lokken 140.000 bezoekers per jaar.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners