Belfius snoeit opnieuw in de spaarrentes

25/01/16 om 12:43 - Bijgewerkt op 26/09/16 om 14:07

Bron: Moneytalk

Na BNP Paribas Fortis, KBC en bpost bank zet ook Belfius opnieuw het mes in zijn spaartarieven. De rente op de gewone spaarrekening zakt vanaf 1 februari naar 0,15 procent, het laagste tarief op de Belgische markt.

Belfius snoeit opnieuw in de spaarrentes

© Belga

"Als gevolg van de aanhoudende lage rente hebben wij besloten de voorwaarden op onze spaarrekeningen aan te passen", stelt Belfius in een persbericht. De staatsbank verlaagt de basisrente van de gewone spaarrekening van 0,10 naar 0,05 procent. Dat is 0,04 procentpunten hoger dan het wettelijke minimum in België. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,10 procent, de minimumgrens in ons land.

Getrouwheidsspaarrekening

Wie bij Belfius een Getrouwheidsspaarrekening heeft, verdient daar vanaf 1 februari 0,15 procentpunten minder op. De bank verlaagt de getrouwheidspremie van 0,35 naar 0,20 procent. Ze handhaaft de basisrente van 0,05 procent.

Ook de spaartarieven van de Belfius Spaarrekening + Plus en de Select Spaarrekening zakken, tot respectievelijk 1,20 procent (tegenover 1,50%) en 0,25 procent (tegenover 0,60%).

Op de vergelijkswebsite Bankshopper.be is te zien dat de spaartarieven op de gewone spaarrekeningen van de Belgische grootbanken flirten met het wettelijke minimum (0,11%). Naast Belfius bieden ook KBC, BNP Paribas Fortis en bpost bank geen hogere rente aan dan 0,15 procent.

Bankshopper.be raadt consumenten aan spaarproducten grondig met elkaar te vergelijken, nu een aantal banken snoeien in de spaartarieven. Uit een vergelijkende studie van dezelfde site bleek eerder al dat de beste spaarformule ruim acht keer meer opbrengt dan de slechtste.

Lees meer over:

Onze partners