Fraude bij slachthuizen: 'De consument is te weinig bereid meer te betalen voor voeding'

27/03/18 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:41

'Het valt niet goed te praten dat een slachthuis fraude pleegt met vlees, maar ook de consumenten en de supermarkten dragen een impliciete medeverantwoordelijkheid.' Dat vindt Hans Verboven, professor zakenethiek en duurzaam ondernemen aan de Universiteit Antwerpen.

Verboven vraagt zich af wat de vergoeding voor de varkensboer of de veehouder kan zijn, als in de supermarkt gemengd gehakt in promotie slechts 4 euro per kilogram kost. "De partijen onderaan in de productieketen krijgen een te kleine vergoeding voor de meerwaarde die ze creëren", stelt Verboven. "Let op: de voedingsprijzen in ons land liggen in het algemeen hoger dan in onze buurlanden. Maar hoeveel daarvan komt bij de producent terecht? Hoeveel blijft plakken bij de andere schakels in de keten? Dat is niet houdbaar."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners