Marktoverzicht: herstel zet door

© Belga

De Europese aandelenmarkten herstelden zich vandaag verder van de brexitschok. Een nieuwe daling van de olieprijzen zette een domper op het herstel en beperkte de winsten tot 1 procent.

Beleggers namen ook een afwachtende houding aan in aanloop naar een nieuwe toespraak van Mark Carney, de voorzitter van de Britse centrale bank.

De Bel20-index eindigde met een winst van X%. De sterkste stijgers in de index waren Engie (+3,4%) en Umicore (+1,8%). Een opvallende daler was Ackermans & van Haaren (-1,8%). De holding werd door de analisten van ABN AMRO op de verkooplijst gezet. Het koersdoel werd fors verlaagd van 117 naar 90 euro.

Op de brede markt was Immobel (+5,5%) een opvallende stijger. In een buitengewone algemene vergadering hebben de aandeelhouders hun goedkeuring gegeven aan de fusie met sectorgenoot Allfin, waardoor Immobel de grootste vastgoedontwikkelaar van België wordt.

In Frankfurt ging Deutsche Bank (-2,6%) onderuit, nadat gisteren was gebleken dat de Amerikaanse divisie niet geslaagd is voor de stresstests van de Amerikaanse centrale bank. In New York schoot chocoladefabrikant Hershey (+16% bij opening) omhoog na geruchten over een overnamebod van de Amerikaanse voedingsreus Mondelez.

AB InBev (+2,8%) heeft de goedkeuring gekregen van de Zuid-Afrikaanse concurrentiewaakhond om SAB Miller over te nemen. De goedkeuring komt met een waslijst voorwaarden, waarvan de belangrijkste is dat de fusiegroep het belang in de Zuid-Afrikaanse ciderproducent Distell moet verkopen. De voorwaarden moeten voorkomen dat de fusiegroep haar dominante positie op de Zuid-Afrikaanse biermarkt – SAB Miller heeft er een marktaandeel van 97 procent – zou misbruiken. Eerder gaven onder meer ook al de Europese Unie, Australië en Mexico hun goedkeuring aan de fusie. Vandaag raakte ook bekend dat de Europese Commissie de dominante positie van AB InBev in België wil onderzoeken.

Argen-X (+1,8%) heeft positieve testresultaten bekendgemaakt voor ARGX-113, een kandidaat-geneesmiddel voor myasthenia gravis, een auto-immuunziekte die de spieren aantast. Eind dit jaar start het Gentse biotechbedrijf het fase 2-onderzoek, waarbij tests op grotere groepen patiënten worden uitgevoerd.

Montea (+1,5%) is in Nederland begonnen aan de bouw van de grootste en modernste industriële bakkerij van Europa. Het gebouw is bestemd voor Borgesius-Bakkersland en wordt in oktober opgeleverd. De productiecapaciteit zou op termijn 600.000 broden en gebakjes per dag bedragen. Het bouwproject heeft een waarde van 40 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content