Koers Arseus gaat spuiten in reactie op de cijfers

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli. Op de continumarkt vliegt de koers van Arseus door het dak.

In een reactie op de vanmorgen gepubliceerde interimcijfers sprak CEO Ger van Jeveren van Arseus zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. Vooral de nieuwe producten die door de verschillende divisies werden gelanceerd wierpen volgens hem ‘wondermooie vruchten’ af.

De nieuwkomers waren mee verantwoordelijk voor de verrassend sterke stijging van de brutomarge met 2,90%. Die brutomarge werd daarnaast nog beïnvloed door inkoopvoordelen en door een uitstekende kostenbeheersing. Ook de vooruitzichten voor de rest van dit jaar zien er uitstekend uit.

Een plafond voor de groei ziet van Jeveren niet, aangezien het bedrijf de kosten blijft beheersen, goede mensen blijft aantrekken en voortdurend innovatieve producten op de markt brengt. Deze strategie moet ook in de toekomst voor goede resultaten garant staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content