Europese beurzen op hoogste peil in drie maanden

© REUTERS

Over een week wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank extra stimuleringsmaatregelen aankondigt. De Europese beurzen namen daar vandaag een voorschot op, waardoor ze naar het hoogste peil sinds augustus zijn gestegen. Ondanks het feit dat Wall Street gesloten bleef vanwege Thanksgiving gingen de Eurostoxx50-index en de Bel-20 toch zowat 1 procent hoger.

De Duitse beurs was goed op dreef. Een uitblinkersrol was weggelegd voor Infineon Technologies (+12,6%). De sterke koersstijging liet het aandeel toe naar het hoogste koerspeil in dertien jaar te klimmen. Die forse klim is te danken aan beter dan verwachte kwartaalcijfers. De halfgeleiderproducent kon de analisten ook aangenaam verrassen met een verwachte omzetgroei van 15 procent voor het net gestarte boekjaar 2015-2016. Het resultaat van 286 miljoen euro lag 12,5 procent boven de analistenconsensus van 254 miljoen euro. Enkel de chips voor de auto-industrie bleven wat achter.

Vorig jaar was het al een keer geprobeerd, maar toen ging het niet door. Vandaag kon UCB (+1,6%) wel de definitieve verkoop aankondigen van zijn Amerikaanse dochter in generische geneesmiddelen, Kremers Urban. De koper, Lannett Company, legt meteen 1,03 miljard dollar contant op tafel en daarnaast is er een onderhandse lening van 200 miljoen dollar van Lannett aan UCB. Het Belgische biofarmabedrijf wil de opbrengst in de eerste plaats gebruiken om zijn schuldenlast af te bouwen.

De gereglementeerde vastgoedvennootschap Montea (+0,3%) wist zich in de kijker te werken door twee projecten aan zijn Nederlandse portefeuille toe te voegen – een in Aalsmeer en een in Tilburg. Montea is een specialist in logistiek en semi-industrieel vastgoed, en profiteert volop van de ontwikkeling van e-commerce. Dat creëert vooral bij onze noorderburen een grote vraag naar opslagruimten. Het gaat om een investering van 50 miljoen euro met een verwacht rendement van 7,1 procent. De ruimtes zijn meteen verhuurd voor een periode van zestien jaar.

Vrijdag

Morgen is het uitkijken naar de verkoopcijfers op Black Friday in de Verenigde Staten, het officiële startschot van de eindejaarsverkopen. Realdolmen en Retail Estates maken hun halfjaarresultaten bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content