Danny Reweghs

De 5 favoriete Belgische aandelen 2de jaarhelft van Danny Reweghs

Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Deze vijf Belgische aandelen staan hoog aangeschreven bij Danny Reweghs, directeur analyse en strategie van MoneyTalk.

1. CMB

CMB van de familie Saverys is op de eerste plaats een scheepvaartgroep met specialisatie transport van droge bulkgoederen (ijzererts, kolen, …) over de wereldzeeën. Jarenlang een zeer lucratieve activiteit dankzij de spectaculaire groei van China. De afgelopen jaren is dat echter heel wat minder. In het spoor van de gecrashte scheepvaarttarieven is ook de CMB sterk terug gevallen.

De koers bevindt zich in de buurt van het laagste peil van de afgelopen vijf jaar. Een duurzaam herstel van de markt is niet voor morgen, maar we zien de jongste tijd dat de tarieven (op basis van de Baltic Dry-index) uitbodemen. Tegen een waardering van de helft van de boekwaarde is nog een lange periode van lage tarieven in de koers verwerkt. Deze zware achterblijver biedt dan ook potentieel op middellange termijn.

2. Barco

Ook het West-Vlaamse technologiebedrijf is een achterblijver op de Brusselse beurs. De trading update voor het eerste kwartaal deed de koers echter uit de trading range tussen lage en hoge vijftig breken. De sterke dollar deed duidelijk vroeger dan verwacht zijn werk. De volgende stap richting een normale waardering zijn zinvolle overnames.

De 5 favoriete Belgische aandelen 2de jaarhelft van Danny Reweghs

Na de verkoop van de afdeling ‘Defense&Aerospace’ beschikte de groep over ruim 200 miljoen EUR nettokaspositie. Recent werd een eerste (kleine) overname verricht tegen een redelijke prijs. Bijkomende, aanvullende acquisities kunnen de groep terug een groeiprofiel geven.

Bovendien zijn er voldoende middelen voor stevige dividenden en een (omvangrijk) inkoopprogramma van eigen aandelen. Een kanshebber op verder herstel.

3. Fagron

Fagron is een van die Belgische midcaps met een stevig groeiprofiel. Maar anders dan bijvoorbeeld Melexis en Lotus Bakeries staat Fagron niet in de buurt van de recordkoers. Vorig jaar werd er immers twijfel gezaaid omtrent het groeipotentieel in de VS.

Maar ook in het eerste kwartaal wist de wereldleider in magistrale bereidingen voor apotheken te overtuigen met sterke groeicijfers. We geloven in het verder groeiverhaal van Fagron en zien dan ook nog het nodige koerspotentieel.

4. Sipef

Deze plantagemaatschappij is ook al twee jaar een duidelijke achterblijver op Brusselse beurs. Na jaren van stijging zijn de palmolie- en rubberprijs immers serieus teruggevallen. En dat weegt ondanks de uitbreiding van de plantages op de winst. Dit jaar zal de winst sterk terugvallen, maar dat zit al in de koers verrekend. De voorbije jaren leerden echter dat onder 50 EUR het Sipef-aandeel doorgaans een koopopportuniteit was. Want wat niet in de koers verrekend is, is de mogelijkheid dat een nieuwe El Nino de palmolieprijs opnieuw in een opwaartse trend zal brengen.

5. Picanol

De 5 favoriete Belgische aandelen 2de jaarhelft van Danny Reweghs

De koers van de wereldleider in weefmachines is natuurlijk dit jaar al fors opgelopen. Toch denken we niet dat we al aan een maximum zitten. De koersklim wordt immers gedragen door de herontdekking van Tessenderlo Group, waarvan Picanol met ruim 30% de referentie-aandeelhouder is.

Tessenderlo weegt nog steeds voor de helft door in de beurskapitalisatie van Picanol. De activiteiten in de weefmachines en bijhorende industriële activiteiten worden dan ook nog steeds niet duur door de markt gewaardeerd. Zeker nu mede dankzij de zwakkere euro het orderboek bij Picanol weer erg goed is gevuld tot (minstens) het eind van het jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content