'Overnamekoorts is terug'

'Overnamekoorts is terug'

Danny Reweghs - "De fusie- en overnamekoorts is terug van even weg geweest", zegt Danny Reweghs. Onder meer Federal Express heeft een bod gedaan op TNT Express en Nokia op Alcatel-Lucent.Biocartis heeft voldoende geld op zak

Biocartis heeft voldoende geld op zak

Biocartis heeft zonet laten weten dat inschrijvingen voor beleggers op de beursintroductie vervroegd zijn afgesloten. De specialist in diagnostiek, is het vijfde Belgische biotechnologiebedrijf in twee jaar dat naar de beurs trekt. In Brussel is het voorlopig nog even wachten op beursintroducties die een breder publiek kunnen aanspreken.Zie jij ook zeepbellen ontstaan in je beleggingsportefeuille?

Zie jij ook zeepbellen ontstaan in je beleggingsportefeuille?

Robert van Beek - Vroeger hebben we vaker te maken gehad met bubbels. Zo is één van de oudste zeepbellen, de tulpenbollen mania (Gouden Eeuw, maart 1637) een mooi voorbeeld van hoe gedrag en hebzucht onze beleggingsbeslissingen beïnvloedden, waardoor prijzen stegen naar ongekende hoogten.


'Sociale media geven kleine beleggers meer inspraak'

'Sociale media geven kleine beleggers meer inspraak'

"Net zoals de verzetsorganisaties tijdens de Arabische lente in 2012 gebruiken kleine beleggers sociale media om hun stem te laten horen", schrijft Seth Oranburg, hoogleraar recht aan de Florida State University, in een blog.


Waarom en hoe herbalanceren van je beleggingsportefeuille?

Waarom en hoe herbalanceren van je beleggingsportefeuille?

Robert van Beek - Als je jezelf alleen maar laat leiden door de markt, gaat je portefeuille op en neer. Net als je emoties. "Je beleggingsportefeuille herbalanceren, zorgt voor je gewenste rendement en minder risico's", zegt Robert van Beek.


'Is een beurscrash vlakbij?'

'Is een beurscrash vlakbij?'

Danny Reweghs - Het is 73 maanden geleden sinds de westerse beurzen hun dieptepunt hebben bereikt. Volgens Danny Reweghs is dat niet noodzakelijk een teken aan de wand dat een crash vlakbij is. "We hebben al straffere beurshausses gehad in de geschiedenis."4 reacties


'Meerderheid beleggers tegen meerwaardetaks'

'Meerderheid beleggers tegen meerwaardetaks'

57 procent van de particuliere beleggers kant zich tegen alle vormen van extra belastingen op aandelen. Toch neemt het aantal voorstanders van een meerwaardetaks toe, zeker als de opbrengst volledig gebruikt wordt om de lasten op arbeid te verlichten. 8 reacties


De 5 favoriete Europese aandelen van Danny Reweghs

De 5 favoriete Europese aandelen van Danny Reweghs

Het beursjaar 2015 is reeds prima gestart in de eerste drie maanden. Uiteraard zijn tussentijdse correcties mogelijk, maar volgens onze beursanalist Danny zijn dat nog steeds opportuniteiten om op de eerste plaats achtergebleven Europese aandelen te kopen.