Thuisslachting voor kleine dieren toegelaten

Thuisslachting voor kleine dieren toegelaten

Particulieren mogen een varken, een schaap en een geit bij hen thuis laten slachten als ze het vlees voor eigen consumptie gebruiken. Runderen en éénhoevigen moeten daarentegen altijd naar een slachthuis te worden overgebracht. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft hierover een nieuwe omzendbrief gepubliceerd.1 reacties

Meer duidelijkheid over btw op cateringdiensten

Meer duidelijkheid over btw op cateringdiensten

Welk btw-tarief moet een cateringdienst aanrekenen aan zijn klanten? Is dat 6 procent, 12 procent of 21 procent? Een circulaire van de FOD Financiën uit juni, die van kracht wordt op 1 oktober, klaart een en ander uit.


Beslis nu over alternatief voor ecocheques

Beslis nu over alternatief voor ecocheques

Bedienden die onder het paritair comité 218 vallen en die liever een alternatief zien voor de jaarlijkse ecocheques moeten hun werkgever vragen om voor 31 oktober een beslissing te nemen.

Lager slot op Wall Street

Lager slot op Wall Street

Wall Street is vandaag lager gesloten, met behoorlijke verliezen voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,62% en 0,80% in het rood, terwijl de Nasdaq het verlies zag oplopen tot 1,14%.


Bpost versus Bekaert

Bpost versus Bekaert

De Europese beurzen zijn vanmorgen lager gesloten, met de BEL 20 als uitzondering die de regel bevestigde. De belangrijkste Belgische beursindex bleef ter plaatse trappelen. Bpost was een opvallende stijger, maar daar stond een verlies van ruim 2% voor Bekaert tegenover. Op de achtergrond woedt nog steeds de discussie over de te voeren monetaire politiek.

Amerikaanse beurzen zien verliezen verder oplopen

Amerikaanse beurzen zien verliezen verder oplopen

De Amerikaanse beurzen zijn de nieuwe week zwak gestart, met lagere koersen over de ganse linie. Het verlies voor de Nasdaq is inmiddels al opgelopen tot bijna anderhalf procent. Zet de langverwachte correctie zich door? De toekomst zal het moeten uitwijzen. Op de eerste plaats wordt de evolutie van de rente in de gaten gehouden.


Zwakke start op Wall Street

Zwakke start op Wall Street

Wall Street is vandaag zwak geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Vooral de Nasdaq, de index die de meeste technologieaandelen groepeert, moet bijna een vol procent prijsgeven. Apple verkocht in de eerste drie dagen meer dan 10 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.


Probleem van bedrijfsschulden is een universeel probleem

Probleem van bedrijfsschulden is een universeel probleem

Standard & Poor's voert tegenwoordig meer upgrades dan downgrades door op de markt voor Europese bedrijfsobligaties, maar dat belet niet dat het rating agentschap toch aan de alarmbel blijft trekken wat de situatie op de mark voor Europese bedrijfskredieten betreft.Zilverprijs op dieptepunt voor afgelopen vier jaar

Zilverprijs op dieptepunt voor afgelopen vier jaar

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij ten opzichte van de opening weinig is veranderd. De belangrijkste indices noteren lichtjes onder het slotniveau van afgelopen vrijdag. Zilver ligt opvallend zwak in de markt, de zilverprijs bereikte vanmorgen een nieuwe bodem voor de afgelopen vier jaar.


IS(IS) vormt regelrechte bedreiging voor de oliemarkt

IS(IS) vormt regelrechte bedreiging voor de oliemarkt

Het westen heeft de bedreiging die uitgaat van de islamitische extremisten van IS(IS) duidelijk onderschat. Een tijdje geleden leed die organisatie een wat schimmig bestaan ergens aan de rand van de wereld, maar sinds kort is ze nadrukkelijk aan de oppervlakte gekomen.


Goudprijs blijft zwak gestemd

Goudprijs blijft zwak gestemd

De Europese beurzen zijn de nieuwe week lusteloos gestart, met beperkte verliezen over gans de linie. Bedrijfsnieuws is schaars en echte uitschieters op de ...

Tunesië heft vertrektaks

Tunesië heft vertrektaks

Wie op reis gaat naar Tunesië heeft er een extra uitgave bij. Bij een vertrek uit het land na 1 oktober 2014 moet door buitenlanders immers een vertrektaks van ...


Bouwvakkers vermijden daling loon

Bouwvakkers vermijden daling loon

De lonen van de bouwvakkers worden op 1 oktober 2014 niet geïndexeerd. Ze vermijden daardoor een daling van hun vergoeding. Door afspraken binnen de sector worden de lonen bij een negatieve evolutie van de loonindex immers bevroren.


Fiscus levert bachelordiploma af

De federale overheidsdienst Financiën gaat dertig jongeren aanwerven via een startbaanovereenkomst. Zij kunnen aan de slag bij de fiscus en tegelijk hun diploma van bachelor in de fiscaliteit halen. Gezien de combinatie van werken en leren is het wel aanbevolen om enkele vrijstellingen te hebben.Recentste nieuwsoverzicht