"Geen gelijkschakeling arbeiders onder bediendenstatuut"

maandag 11 maart 2013 om 08u43

Nog maar amper benoemd tot vice-premier laat Pieter De Crem al van zich horen: een gelijkschakeling van het arbeiders- en bediendenstatuut waarbij alle arbeiders het bediendenstatuut zouden krijgen, is volgens hem onmogelijk voor onze bedrijven en onze economie. En dat is ABVV-topman Rudy De Leeuw in een verkeerd keelgat geschoten.

"Geen gelijkschakeling arbeiders onder bediendenstatuut"

De Crem deed zijn opmerkelijke uitspraken in het VTM-nieuws. Zijn timing kan tellen, want een speciale werkgroep met vertegenwoordigers van werkgevers, vakbonden en de regering is gestart met de besprekingen over het eengemaakte statuut voor arbeiders en bedienden. Uiterlijk tegen 8 juli moeten voor het Grondwettelijk Hof de grote verschillen in beide statuten zijn weggewerkt. Een van de hete hangijzers is de kloof in de opzegtermijnen tussen arbeiders en bedienden. De Crem spreekt duidelijke taal: volgens hem is het een illusie te denken dat de federale overheid het geld heeft om een gelijkschakeling te betalen. Hij zegt ook de negatieve impact op de de economie te vrezen. "Als we zomaar alle arbeiders zouden gelijkschakelen met het bediendenstatuut, dan is dat onmogelijk voor de concurrentiekracht van onze bedrijven en onze economie." ABVV-topman Rudy De Leeuw is 'onaangenaam verrast' door de uitspraken van de kersverse vice-premier. "Ze zijn een breuk met zijn voorganger. Dit is misschien geen standpunt van de regering, maar het is wel een schot voor de boeg, net op een moment dat we binnen de werkgroep over het statuut onderhandelen. Het Grondwettelijk Hof is nochtans duidelijk. De discriminaties van de arbeiders moeten weggewerkt worden", aldus De Leeuw. (Belga)

MoneyTalk-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Reacties

dries debrave | 12 maart 2013

Zouden ze niet beter beginnen met de discriminatie weg te werken van de gewone man in de straat (arbeider of bediende) ten opzichte van de politici : extra belastingvrije onkosten, gratis chauffeur, bedrijfswagen in de hogere klasse, extra uittredingsvergoeding, volledig SCHANDALIG HOOG PENSIOEN na 20 jaar, en we kunnen zo doorgaan. Misschien geloven we ZE dan nog eens....?????

Ongepast?

emile wauters | 11 maart 2013

om dan nog te zwijgen over ambtenaren met hun meer dan redelijke extras

Ongepast?

 

Reageer

 

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks de beursactualiteit in uw mailbox, aangevuld met analyses door de redactie.

Schrijf u in op MoneyTalk dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op MoneyTalk Uw geld wekelijkse nieuwsbrief

E-mail: